Títol: Sida. Saber Ayuda

Fitxa realitzada per: Andrea Caubet Espuny

Autor: PRATS, J.

Ciutat d’edició i Editorial: Barcelona, ICE Universitat de Barcelona. Fundació “la Caixa”.

Tipus de Document: Llibre d’investigació.

Síntesis:
Aquest llibre parla sobre el procés i els resultats obtinguts en l’aplicació d’una campanya –SIDA. Saber ayuda- sobre el SIDA en centre d’educació secundària. Per tant, veiem que es tracta d’un llibre resolutiu sobre aquest tema. El tema del SIDA es tractat des del punt de vista d’una malaltia de transmissió sexual que té un alt risc de contagi en la població jove ja que no es té prou informació i els nois i noies “se’n refien” massa.

El que es pretén és conscienciar als nois, des d’edats ben joves, dels riscos que suposa una pràctica sexual de risc. El tema els és enfocat en primer lloc als professors, a qui també se’ls hi fa un estudi previ per observar el nivell de consciència que tenen sobre el tema en qüestió. Un dels objectius d’aquest programa és reduïr el nivell de marginació que sofreixen les persones infectades del virus. Per tant , el tema del SIDA també es tracta des d’una perspectiva moral a part de sanitària.

A partir de plantejar-se els objectius de la investigació, realitzar una segmentació de la mostra, obtenir resultats de les enquesta i extreure’n unes conclusions concretes, s’aconsella una aplicació d’aquesta iniciativa ja que s’ofereixen totes les instruccions possibles per aplicar-se en un altre centre d’educació secundària. De cada una de les qüestions que es fa “l’investigador”, en el capítol següent se’n fa una explicació i desenvolupament de la possible interpretació.


Interès per a la nostra investigació:
Aquest llibre té interès ja que les pautes que agafen per realitzar la investigació són semblants als passos que hem de realitzar en la nostra investigació. És a dir, que tracten d’arribar als seus objectius poc a poc, seguint cada pas sense saltar-se’n cap: objectiu principal, objectius específics per arribar al principal, anàlisi de l’entorn dels nois, enquestes, interpretacions de les dades, investigació d’altres campanyes relacionades, etc. A més a més, el públic on s’aplica la investigació és un públic jove. Per tant, podem arribar a relacionar els nostres resultats amb els resultats que obtenen en l’estudi per aplicar aquesta campanya. D’aquesta manera obtenim unes conclusions més concretes i més estudiades.
Aquest llibre ens pot servir fins a cert punt de guia, ja que a més de platejar-se els punts concrets a investigar, ens explica abans per què i de què ens servirà.

Principals aportacions per a la nostra investigació:

Les principals aportacions per a la nostra investigació és la orientació que ens dóna per a la nostre propi estudi. El que principalment ens interessa és l’explicació de la metodologia que utilitza (els passos que es van donant més que els resultats en sí. S’utilitza una estructura vertical: va realitzant la investigació i utilitza les dades per arribar a l’objectiu general). Pas a pas, ens fa veure com salten d’una qüestió a l’altra i com utilitzen la informació de la pregunta anterior en la nova pregunta plantejada.

A més podem entrellaçar els nostres resultats amb els seus, i com que en molts casos coincidiran, podem extreure’n unes conclusions molt més completes.

Es tracta d’un llibre que segueix les pautes que ens marquen en aquesta mateixa assignatura i per tant, ens pot servir per a l’autoaprenentatge.

1 Comment:

  1. Anònim said...
    crec que més que un resum ha de ser el que ens interessa per la nostra investigació. és això el que s'ha de rectificar.

Post a Comment



Prost · Textos i lectures - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column