Títol: Estudio sobre las actitudes y hábitos sexuales en España

Fitxa realitzada per: Anna Albareda, responsable d’Objectius i Preguntes d’Investigació

Autor: Federación Española de Sociedades de Sexología

Ciutat d’edició i Editorial: ---

Tipus de Document: Estudi sobre hàbits sexuals a Espanya en format PDF digital. Link: Estudio sobre las actitudes y los hábitos sexuales en España


Síntesis:
Aquest document informa bàsicament sobre quatre blocs referits a les actituds i hàbits sexuals dels ciutadans espanyols:
1. Explicació sobre els hàbits sexuals dels ciutadans espanyols.
2. Grau d’importància de les relacions sexuals.
3. Nivell de satisfacció que n’obtenen.
4. Principals problemes sexuals dels ciutadans espanyols.

El document desenvolupa tots aquests punts esmentats anteriorment a partir de la segmentació de la població segons l’edat i el gènere de la mostra. A més, explica quins són els interessos sexuals dels individus (planificació de les relacions o no, hora del dia, grau de satisfacció, etc.).

A partir d’aquest estudi, el document ofereix unes conclusions que sintetitzen l’estudi global, de manera que permet veure quins han estat els resultats de manera clara i concisa.

Interès per a la nostra investigació:
Aquest document és interessant pel fet que ens indica quins són els hàbits i actituds sexuals dels espanyols. Al tractar-se d’un estudi que delimita molt els comportaments i preferències de la mostra, ens permet conèixer més a fons la manera d’actuar dels ciutadans espanyols.

Aquest estudi pot aportar informació rellevant al nostre treball ja que ens informa sobre la manera d’actuar del públic el qual ens haurem de dirigir nosaltres.
És molt interessant la segmentació que fa de la mostra per edats ja que ens permetrà orientar i adaptar la nostra campanya a un públic el qual coneixem els seus costums, les seves preferències, els seus hàbits i els seus principals problemes sexuals.
Les conclusions finals ens podran ajudar a tenir una visió global del comportament sexual dels ciutadans espanyols i ens mostraran els hàbits i comportaments més generalitzats del públic objectiu al qual ens dirigirem.

Principals aportacions per a la nostra investigació:
El primer apartat d’aquest estudi ens parla sobre els hàbits i actituds dels ciutadans espanyols envers les seves relacions sexuals. A continuació ho exposarem a mode de resum:

Hàbits i actituds sexuals dels ciutadans espanyols
- Espontaneïtat a l’hora de mantenir relacions sexuals. Un 52% de la població diu que sí que planeja el moment de mantenir relacions sexuals davant un 48% que diu que ho fa de manera espontània. Per edats, és el jovent el que planeja més el moment de l’acte sexual.
- Moment del día que es mantenen les relacions sexuals: l’estudi segmenta el dia en 4 parts: matí, migdia, tarda i nit. Segons les dades que se’ns proporciona, el moment del día predilecte per mantenir relacions sexuals és a la nit, amb un 65%, seguit per la tarda (16%), el matí (10%) i finalment, el migdia (5%).
- Lloc on es mantenen les relacions sexuals: l’estudi ens informa que els ciutadans espanyols no acostumen a variar els lloc on practiquen l’acte sexual. El lloc preferit pels espanyols és la pròpia casa (98%), encara que els que prefereixen practicar relacions sexuals fora de casa, el seu lloc predilecte és a l’interior del cotxe (11%).
- Ambientació del lloc on es mantenen les relacions sexuals: un 51% de la població espanyola considera que és important ambientar el lloc on es mantindrà la relació sexual, però aquesta consideració no es porta a la pràctica, ja que un 52% de la població no ho fa. Però encara que hi hagi un percentatge que no es preocupa per ambientar l’entorn, hi ha un 48% que sí que ho fa. Els elements més comuns són: la vestimenta que es portarà en el moment, la música, una beguda i espelmes.
- Importància dels jocs preliminars: els preliminars sempre són presents alhora de mantenir una relació sexual. La durada d’aquests acostuma a ser entre 5 – 15 minuts, o bé, de 16 a 30 minuts.


El segon apartat ens explica el grau d’importància de les relacions sexuals pels ciutadans espanyols. L’estudi ens indica que la majoria d’individus considera “bastant importants” o “molt importants” les relacions sexuals, tot i que hi ha un alt percentatge més d’homes (77%) que de dones (58%). Tenint en compte les franges d’edat, són els individus d’edats compreses entre els 35 i els 40 anys els que dónen més importància a l’activitat sexual (85%). Els joves (considerats entre les edats de 25 a 34 anys), paradoxalment, en dónen menys (un 77%).

Pel que fa al nivell de satisfacció envers les relacions sexuals, un 56% de la població espanyola en queda bastant satisfet, un 30% molt satisfet, un 11% algo satisfet, un 2% poc satisfet i un 1% gens satisfet. La franja d’edat on segons l’estudi, es gaudeix més del sexe és entre els 18 i els 65 anys. Pel que fa a gènere, en aquest cas són les dones les que queden més satisfetes dels homes (87% davant un 85%). A més, aquells individus que practiquen més de dues vegades a la setmana l’acte sexual són els que n’estan més satisfets.

L’últim apartat tracta dels incidents dels problemes sexuals. Les situacións més comunes, de major a menor importància són les següents:

- Desinterès per les relacions sexuals.
- Problemes d’erecció.
- No arribar a tenir un orgasme.
- Ejaculació precoç o tardana.
- Problemes per ejacular.

És així que a causa d’aquests problemes, un 38% de la població evita les relacions sexuals, encara que n’hi ha d’altres que continuen practicant-lo sovint (62%).
La majoria de persones que tenen problemes sexuals no ho han consultat a un epecialista sinó que ho han parlat amb la seva parella, amb amics o amb familiars.

Com a conclusió final podem determinar que aquest estudi ens proporciona informació vàlida per conèixer el nostre públic objectiu i és un estudi clar, concís i delimita molt cada enquesta i els seus resultats.

0 Comments:

Post a Comment



Prost · Textos i lectures - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column