Títol: Salud y Hábitos Sexuales: Las conductas sexuales des de la perspectiva del SIDA

Fitxa realitzada per:
Aïda Camprubí Hinojosa, responsable de la Mostra i Treball de camp

Autor: INE (Institut Nacional d'Estadística) i MSC (Ministeri de Sanitat i Consum)

Ciutat d’edició i Editorial: ---

Tipus de Document: Informe Estadístic online en format PDF. Link: Salud y hábitos sexuales. Las conductas sexuales desde la perspectiva del Sida


Síntesis:
L’informe tracta de manera estadística temes com la comunicació sobre sexualitat, per exemple, amb els pares o tutors i quines fonts d’informació sobre el tema desitjarien tenir els enquestats, enfront les fonts reals que tenen en l’actualitat.

També hi ha un apartat amb dades sobre l’experiència sexual: el nombre de parelles, amb quina edat s’ha tingut la primera relació, quina actitud es té enfront la prostitució i com es fa front a les noves parelles sexuals o les relacions ocasionals.

A continuació es tracten temes més relacionats amb la sanitat i els mètodes de prevèncio; s’estudia quina és l’imatge del preservatiu i s’analitzen altres malalties de transmissió sexual (quines són les més habituals segons el sexe, partint de dades estadístiques).

Per acabar, l’investigació es centra més en el SIDA, donant importància al nombre d’enquestats que s’han realitzat la prova del VIH i sota quins motius. Conclueix amb dades sobre les mecàniques de transmissió sexual i els mètodes de prevenció.

Interès per a la nostra investigació:
En general aquest informe aporta un seguit de dades que dona una base informativa sobre la qual treure conseqüències per determinar a quin perfil respon el públic en el que ens centrem. L’interès recau en com podem utilitzar aquestes dades que se’ns facilita per determinar, en la nostra investigació, quins aspectes o conductes hauriem de modificar. A continuació hi ha una sintesi del informe dividida per apartats, on es mostren els porcentatges que ens ajudaran a determinar actituds


Principals aportacions per a la nostra investigació:
L'informe ens aporta diverses dades rellevants respecte l'evolució i el coneixement sobre sexualitat i SIDA en generacions anteriors:

- La comunicació sobre temes sexuals amb els pares s'ha incrementat aproximadament un 20% respecte les anteriors generacions.
- Un percentatge aproximat del 50% de la població preferiria rebre informació sobre sexualitat dels pares, però la font real la constitueixen els germans i amics amb un 40%.
- La gran majoria dels enquestats declara haver tingut experiències sexuals al llarg de la seva vida.
- Segons les dades sobre parelles sexuals, el nombre augmenta considerablement en el cas dels homes davant un 55% de dones que declaren haver tingut una única parella.
- Ha disminuït la franja d'edat de la primera relació sexual, mentre que s'ha incrementat un 50% l'ús del preservatiu en els menors de 30 anys.
- També és el gènere masculí més propens a tenir relacions sexuals esporàdiques amb un 40% que no utilitza mesures de prevenció.
- Les dones són qui prenen en major mesura l'iniciativa d'utilitzar preservatiu, mentre que és l'home qui el proporciona. I tot hi que el 50% de la població considera que l'ús del preservatiu proporciona seguretat, un 30% dels homes declaren que els hi talla el desig en menor o major mesura.
- Les malalties de transmissió sexual més freqüents són la clamídia i tricomones en el cas de les dones i la pediculosis i gonorrea en el cas dels homes. UN 6% de la població n'ha patit alguna.
- Un 40% de la població s'ha fet la prova del VIH, un 38% sobre aquest percentatge són dones embarassades.
- Respecte el coneixement sobre mètodes de transmissió, es satisfactori però encara hi ha un petit percentatge que considera que es pot transmetre per picades d’insecte, banys públics o estar en contacte amb objectes d'una persona amb VIH.
- Sobre les mesures preventives un 90% aposta pel preservatiu masculí enfront un 45% sobre el preservatiu femení, que és un mètode bastant desconegut. Altres mesures que poden suposar un risc són els acaricides i d’higiene post-coit amb un 20% dels enquestats que les utilitza.

0 Comments:

Post a Comment



Prost · Textos i lectures - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column