Títol: Las prácticas sexuales de los adolescentes y jóvenes españoles

Fitxa realitzada per: Alba Vidal Calderó, responsable de Lectures
Ciutat d’edició i Editorial: ---
Tipus de document: Article online (basat en altres estudis de INJUVE i FAD). Link:Las prácticas sexuales de los adolescentes y jóvenes españoles
Síntesis:
En línies generals, aquest article parla de tots els aspectes del consum sexuals dels joves (segons edat i gènere, el ús que fan dels anticonceptius i profilàctics, les practiques amb major consum etc.)

L’estudi mostra com a matèria base una sèrie de percentatges que ens serveix per “problematitzar” el tema a investigar, és a dir, un cop assumida la informació que revelen les dades, tenim clar que hi ha un percentatge del nostre target group que esdevé un problema a solucionar (grups joves que tenen relacions sexuals de risc).Per tant, la nostra investigació haurà de girar entorn aquest grup-problema. És en aquest moment que, un cop coneguda la situació en la que es troba el nostre tema a investigar i el públic objectiu a treballar que els objectius cada cop es perfilen i es defineixen més.
Interès per a la nostra investigació:
Aquest document té un gran interès per a al nostra investigació, ja que esdevé un perfecta lectura exploratòria. Aquest estudi aporta una informació molt important de caire estadístic, ja que dóna dades necessàries per una primera aproximació sobre el nostre camp d’estudi, és a dir, els joves catalans entre els 15 i els 25 anys i els seus hàbits sexuals.
Un cop llegit aquest article i assumida la informació que aporta, ens adonem que tot i que, un gran percentatge dels joves presenten relacions sexuals sense risc encara hi ha un grup minoritari que no és conscient dels riscos als quals s’exposa en les seves relacions sense protecció. Per tant, hi ha un grup que esdevé el nostre principal camp de treball (joves que mantenen relacions sexuals de risc).
Principals aportacions per a la nostra investigació:
Tal i com ja hem exposat en els apartats anteriors, les dades numèriques que ofereix aquest article, ens serveixen per introduir-nos en el tema de la investigació. Els percentatges ens donen la oportunitat de “problematitzar” el tema a investigar, és a dir, un cop assumida la informació que revelen els percentatges, tenim clar que hi ha un percentatge que esdevé un problema (grups joves que tenen relacions sexuals de risc) per tant, la nostra investigació haurà de girar entorn aquest grup-problema:

La informació més important que aporta l’estudi es basa en:
- El sensible augment dels joves sexualment actius i el predomini masculí enfront del femení en aquest increment.
- L’edat mitja en què els joves inicien les seves relacions és als 17 anys i 7 mesos, tot i que, és important tenir en compte que amb els anys, els joves s’inicien cada vegada més aviat

- La majoria dels joves té relacions sexuals amb parella (aquesta dada augmenta amb els anys) i es declaren en la seva majoria heterosexuals.
- Pel que fa als anticonceptius, el 80% dels joves usa el preservatiu com a mètode de protecció encara que sol la meitat ho fa per la seva funció profilàctica (SIDA).
- Per últim, afegir que encara hi ha joves que tenen relacions de risc i confien en mètodes com el coitus interruputus i la píndola postcoital i els consideren mètodes anticonceptius en la seva extensió.

0 Comments:

Post a Comment



Prost · Textos i lectures - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column