Títol: Hábitos sexuales en jóvenes universitarios

Fitxa realitzada per: Mònica Cortès i Sanz, responsable del cronograma, pressupost i redacció del projecte d’investigació.

Autors: LASHERAS Pérez, M.G., CUÑÉ Sala,J.,BAUTISTA Rodríguez,C.,FARRÉ Martí M.
Ciutat d’edició i Editorial: -

Tipus de Document: Article en format digital. Link: Hábitos sexuales en jóvenes universitarios


Síntesis:
Aquest document parla sobre una investigació, portada a terme pels autors citats anteriorment, sobre els hàbits sexuals dels joves universitaris i els resultats que es van obtenir de la mateixa. La mostra a investigar estava formada per 550 estudiants de les següents universitats: Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Barcelona, i la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

El qüestionari que se’ls hi va passar estava format per 17 preguntes que englobaven 24 ítems sobre masturbació, relació sexual inicial i actual.

Els resultats, que van ser pràcticament iguals en les diferents universitats (Segons aquest estudi, els estudiants de la Facultat de Medicina presentaven un comportament sexual més estable i segur que els estudiants de la resta d’universitats. Això ve motivat pel coneixement que adquireixen cursant la carrera de Medicina), presenten diferents percentatges per cada qüestió general preguntada (masturbació, freqüència de la masturbació, font d’excitació en la masturbació, edat de la primera relació sexual, edat de la primera relació sexual amb coit, freqüència de relacions sexuals amb o sense coit, número de persones amb les quals s’han practicat relacions sexuals, motius pels quals no s’han mantingut relacions, entre d’altres).


Interès per a la nostra investigació:
Aquest estudi és interessant per a la nostra investigació perquè ens apropa al comportament sexual dels joves universitaris catalans. En definitiva, els joves són el nostre públic objectiu. Per això ens interessa saber com es comporten i quines són les seves preferències per tal de definir com ens hem de dirigir a ells i poder obtenir uns resultats productius: que canviïn la seva manera d’actuar, fer-los reflexionar, etc.

Dins la investigació, hi ha dades que ens interessen més que d’altres, sobretot si tenim en compte quin és el nostre objectiu: modificar els comportaments sexuals dels joves per tal de reduir les pràctiques de risc i així, reduir els contagis de SIDA. Aquestes dades són les que fan referència a l’ús dels mètodes anticonceptius, la freqüència amb que es tenen relacions sexuals, si són o no amb penetració, etc.


Principals aportacions per a la nostra investigació:
Aquestes són les dades que ens son més útils:

- En la primera relació sexual, d’un 13 a un 20% dels joves no va utilitzar cap mètode anticonceptiu.

D’aquesta primera dada podem deduir que tots aquests joves inicien la seva vida sexual, posant en risc la seva salut. Això ja és, d’entrada, una dada negativa. L’hem de considerar i hem de tenir en compte l’edat de la primera relació sexual (citada anteriorment) per tal de saber a quin col·lectiu ens hem de dirigir més específicament per tal de modificar aquest tipus de comportament.

- Hi ha diversos estudis que demostren que els joves tenen prou informació sobre les MTS (Malalties de Transmissió Sexual) però encara tenen un comportament sexual de risc.

En relació a això, hem de determinar el perquè d’aquestes pràctiques sexuals de risc i si la informació que tenen és correcte, adequada a cada franja d’edat.

- A mesura que augmenta l’edat dels joves, disminueixen les pràctiques sexuals de risc.
Segons aquest resultat i el primer resultat analitzat en aquest mateix apartat, podem deduir que cal dirigir-nos especialment i amb més intensitat a la franja dels joves d’edats més reduïdes ja que són els que efectuen més pràctiques sexuals de risc.
Els resultats que són més rellevants i ens interessen més pel que fa a la temàtica del nostre treball són els següents:

- Pel que fa a l’edat de l’inici del coit, és de 14 anys en els homes i 16 (gairebé 17) en les dones.

- A nivell mundial, la principal por que es deriva de les pràctiques sexuals és el contagi del SIDA (48% homes i 41% dones). Tot seguit, hi trobem l’embaràs no desitjat.

- Hi ha diversos estudis que demostren que els joves tenen prou informació sobre les MTS (Malalties de Transmissió Sexual) però encara tenen un comportament sexual de risc.

- A mesura que augmenta l’edat dels joves, disminueixen les pràctiques sexuals de risc.

- En la primera relació sexual, d’un 13 a un 20% dels joves no va utilitzar cap mètode anticonceptiu.

0 Comments:

Post a Comment



Prost · Textos i lectures - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column